Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΝΙΑΣ



ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Από την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο της Εκκλησίας της Φανερωμένης στον Χολαργό)

ΤΑ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΝΙΑΣ


Είναι μεγάλη η διανοητική, αναλυτική και Πολιτική πενία των προσυνεδριακών κειμένων των κομμάτων μη κομμάτων. Παρ’ όλο που ακόμη και σήμερα συντηρούνται από την δημόσια χρηματοδότηση η μορφωτική πολιτική τους παραγωγή είναι ανύπαρκτη. Είδα το κείμενο του ΚΚΚΑΣΟΡ, του ΣΥΡΙΖΑ πρίν. Η μορφωτική φτώχεια είναι χαρακτηριστικό όλων των πτερύγων του Κοινοβουλίου. Είχα δει πριν τα κείμενα νέων υποτιθέμενων κινήσεων π.χ. της Σπίθας κλπ., με τα ίδια χαρακτηριστικά. Τα κινήματα όπως της νεολαίας είναι επίσης φτωχά. Γεροντίστικα πρέπει να πω για να προκαλέσω την εγκλωβισμένη νεανικότητα τους.
Είμαστε στην αρχή του νέου αιώνα, στην Αρχή της νέας Χιλιετίας. Η αληθινή πολιτική μετριέται πάντοτε με τον χρόνο. Έτσι πρέπει να πω ότι προσωπικά θα ντρεπόμουν το 2013 να συμμετέχω σε αυτές τις κενές συναθροίσεις που ονομάζονται συνέδρια και προτάσουν ως πολιτική για το μέλλον αυτά τα μαργαριτάρια, όπως μας έλεγαν στα Νηπιαγωγεία.
Αρχή μιας οποιαδήποτε αναγέννησης ιδιαίτερα της πολιτικής είναι ο Λόγος και η Μνήμη. Ο Πολιτικός αναλφαβητισμός είναι ανακύκλωση του μεταπολιτευτικού ΔεξιοΑριστερού ψέματος.
Η Πολιτική Αναγέννηση απαιτεί την Αλήθεια όπως έλεγε και ο Αντόνιο Γκράμσι. Παρατηρώ ότι επιστρατεύεται για να καλύψει τον πολιτικό (πολιτικάντικο) μετομορφισμό όπως έλεγε. Την παρουσίαση του παλιού ως νέου. Ας μην πάμε όμως στον Γκράμσι. Φθάνει να ξέρουμε τι σημαίνει Αλήθεια στην γλώσσα μας.

Tags: , , , ,

0 Responses to “ΤΑ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΝΙΑΣ”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks