Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Κυπριακό Γ.Σ. 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Χαιρετώ την τελευταία επί προεδρίας Χριστόφια ΓΣ του ΣΚΦΣΙ.
Για πρώτη φορά τα τελευταία 38 χρόνια το Κυπριακό έχει τεθεί έκτος μείζονος ατζέντας πρόβλημα προς επίλυση. Αυτό θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί από το γεγονός ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ και ο Χριστόφιας συμφώνησαν πρόσφατα ότι υπάρχει αδιέξοδο στις συζητήσεις και άρα διακόπτονται οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες τουλάχιστον μέχρι τις προεδρικές του Φεβρουαρίου. Όταν περιέγραφε ο ΑΓΩΝΑΣ παραστατικά το πώς και πότε θα οδηγούμασταν σε αυτό το αδιέξοδο μας αποκαλούσαν κινδυνολόγους. Όταν προτείναμε τους τρόπους αποφυγής των λαθών μας λέγατε ουτοπιστές.

Η προ 48ώρου υπογραφή μνημονίου από τους εντός των τειχών εκφραστές του παγκόσμιου καπιταλισμόυ με το δολοφονικό ΔΝΤ, δεν αλλάζει τους ηθοποιούς παρά μόνο τη σκηνογραφία. Από αυτή λοιπόν τη σκοπιά το ΔΗΣΑΚΕΛ πέτυχε επιτέλους τον πραγματικό σκοπό του. Μας έχει φέρει σε τέτοια κατάσταση όπου το να μιλάς και μόνο για το Κυπριακό είναι γραφικό, το να προσπαθείς να κατανοήσεις πως θα αντιταχθείς στις επιβουλές των εχθρών ανέλπιστο και το μέλλον να προδιαγράφεται δυσοίωνο.
Είναι πολύ εύκολο λοιπόν αυτές τις στιγμές να αφεθούμε και να παρασυρθούμε από την ιστορία, παρακολουθώντας την από την πλέον παθητική γωνία. Είναι πολύ εύκολο να συναινέσουμε σε οτιδήποτε, να αδιαφορήσουμε και να εισέλθουμε σε φαύλους κύκλους αποστασιοποίησης, απευαισθητοποίησης, απώλειας ιστορικής συνείδησης… ‘Η ζωή μας τελειώνει όταν σταματήσουμε να μιλάμε για πράγματα που μας αφορούν..’ είπε ο Μ.Λ. Κίνγκ και υπερθέτουμε…
Είναι αυτήν την ώρα λοιπόν που καλούμε από αυτό το βήμα την εσωτερική αντίσταση καθενός από εσάς. Συνεχώς κάναμε αυτή την έκκληση, το σύστημα όμως τροφοδοτούσε τα παιδιά του και οι εκκλήσεις μας ήταν φωνή βοώντος. Ήταν οι φωνές που αναζητούνταν μόνο σε καιρούς κρίσης για να σώσουμε ότι σώζεται. Τώρα είναι μία τέτοια στιγμή, μόνο που τώρα το σύστημα έχει καταρρεύσει. Σε λίγο θα τροφοδοτούνται μόνο οι πολύ προνομιούχοι του συστήματος.
Ήδη έχουν καταρριφθεί πολλοί μύθοι. Δεν μπορεί να πειστεί κανείς πλέον ότι το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα του λαού. Είναι ο λόγος για τον οποίο ο κόσμος είναι σε ΚΩΜΑ.
Δεν πιστεύει κανείς, ούτε και ο πλέον φανατικός υποστηρικτής του ότι αν τυχόν εκλεγεί ο ΑναΝστασιάδης θα φέρει ένα καλύτερο αύριο. Η κοινή πεποίθηση λέει απλά ότι ο κύριος που προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίων της Κυπριακής Δημοκρατίας πρίν από μερικά χρόνια, δεν μπορεί να είναι χειρότερος από το Χριστόφια.
Η πλήρης ομοσπονδιοποίηση της ΕΕ, με την κατάργηση ουσιαστικά της εθνικής κυριαρχίας κάθε μέλους κράτους, είναι προ των πυλών. Αυτή η σύνθετη διαδικασία οριοθετεί ότι απωλέσαμε όλες τις ευκαιρίες για λύση του Κυπριακού μέσα από τους ευρωπαϊκούς κύκλους. Μόνη μας ελπίδα τα συμφέροντα γύρω από το Φυσικό Αερίο σε συνδυασμό με τη στάση της Τουρκίας στη Συρία και στο Κουρδιστάν, να είναι τόσο μεγάλα ώστε να υπάρξει μια στροφή 180 μοιρών από το διεθνή παράγοντα προς όφελος μας… Και ας μην ξεχνάμε πως το PKK αγωνίζεται και για εμάς…
Το Κυπριακό βρίσκεται σε πλήρη εκτροπή και ο Κυπριακός Ελληνισμός σε απομόνωση. Το Κυπριακό προβάλλεται ως διακοινοτική διαφορά και επιδιώκεται η λύση του με διακοινοτική διαδικασία. Πώς είναι δυνατόν να συμβεί αυτό; Πώς μπορείς να πείσεις τον ίδιο σου τον εαυτό ότι βαδίζεις σωστά όταν βλέπεις το συρματόπλεγμα στη μέση της Λήδρας. Δεν παραγράφεται η ιστορική συνέχεια ενός λαού έτσι απλά..
Η φύση του Κυπριακού; Διεθνές πρόβλημα εισβολής, κατοχής, προδοσίας, προσφυγοποίησης, διχοτόμησης από τον Τουρκικό στρατό, εποικισμού και μία κατά συνέχεια παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κυπριακού λαού. Το Κυπριακό δεν είναι και δεν υπήρξε ποτέ ένα δικοινοτικό ζήτημα. Είναι ένα οι υποχωρήσεις για εξεύρεση λύσης και είναι άλλο οι παραχωρήσεις στον Τούρκο κατακτητή.
Και πώς αναμένεται αλλαγή της Τουρκικής στάσης με αυτές τις παραχωρήσεις; Η ακολουθούμενη στρατηγική αξιοποιείται από την Τουρκία για προβολή του Κυπριακού ως θέμα διακοινοτικής διαμάχης και εξασφάλισης άλλοθι για απενεχοποίηση. Στην πολιτική αυτές οι παραχωρήσεις παραμένουν και η εκτροπή εδραιώνεται.
Λύση ρατσιστικής προδιάθεσης με απαράδεκτα συνταγματικά υπολείμματα όπως έγινε το 1960 δεν θα μας βρουν πότε σύμφωνους. Ιδεολογικές εκπτώσεις εις βάρος του λαού δεν συνηθίσαμε να κάνουμε και λευκές επιταγές σε επίδοξους πολιτευτάδες δεν δινουμε.
Η εκ περιτροπής προεδρία υπονοεί πολιτική ανωριμότητα ενός λαού που δεν μπορεί να επιλέξει για την εκπροσώπησή του.
Η παραμονή έστω και ενός εποίκου ισοδυναμεί με συνέχιση της κατοχής και καταδικάζεται διεθνώς.
Η σταθμισμένη ψήφος αποτελεί εκτός από κοροϊδία, κατάλοιπο απεχθών καθεστώτων.
Να σταματήσουμε πλέον να πιστεύουμε ότι συζήτηση με την εγκάθετη Τ/Κ ηγεσία θα οδηγήσει σε λύση. Είναι αν όχι φαντασίωση, σίγουρα πολιτική πλάνη και αποπροσανατολισμός. Η λύση θα βρεθεί μόνο εάν οι συζητήσεις γίνουν με την Τουρκία, τότε όταν θα την θέσουμε στο εδώλιο.
Για να οδηγηθούμε σε αυτό πρέπει:
  • να σταματήσουμε την με οποιοδήποτε τρόπο χρηματοδότηση του κατοχικού εκτρώματος, είτε ως Κύπριοι ατομικά, είτε ως ΚΔ, είτε μέσω Ευρωπαϊκών Κονδυλίων
  • να εφαρμόσει η Τουρκία το Πρωτόκολλο της Άγκυρας σύμφωνα με το οποίο πράττει τα αυτονόητα και αναγνωρίζει την Κ.Δ. και την κυριαρχία της στο νησί
  • να γίνει απογραφή πληθυσμού στα Κατεχόμενα για τη διασφάλιση του πληθυσμού της επόμενης μέρας και να βρεθεί αξιόπιστος μηχανισμός αποκοπής της ροής εποίκων από την Τουρκία. Αυτό ισοδυναμεί ουσιαστικά με την παράδοση του κατεχόμενου τμήματος του νησιού εξ ολοκλήρου στον ΟΗΕ και το κλείσιμο λιμανιών και αεροδρομίων, παράλληλα με την εφαρμογή ενιαίας μεταναστευτικής πολιτικής από πλευράς ΕΕ
  • Κυρίως όμως να αποσύρει η Τουρκία κάθε στρατιωτική μονάδα από το νησί. Αυτό δεν απότελεί κομμάτι της λύσης αλλά κομμάτι της προετοιμασίας για λύση, γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να επιτευχθεί συζήτηση επί ίσοις όροις με τα Κατοχικά στρατηγεία. Αυτό είναι η ουσία του Κυπριακού, ότι κάποιος μας σημαδεύει με το πιστόλι. Αν αυτός ο παράγοντας απαλειφθεί από την εξίσωση το Κυπριακό λύνεται αμέσως. Μόνο τότε μπορούμε να πάμε στην ευκταία αποστρατικοποίηση όλου του νησιού.
Από κεί και έπειτα και αφού γίνουν τα προαναφερθέντα θα εισέλθουμε σε φάση ουσιαστικής και εποικοδομητικής συζήτησης με την Τουρκία και το Κυπριακό θα οδηγηθεί στην τελική του φάση. Επιμένουμε και πάλι ότι το μόνο που θα μπορούσε να καθοδογήσει την πλευρά μας στην διαχείριση του Κυπριακού είναι η συμφωνία του αείμνηστου Τ. Παπαδόπουλου την 8η Ιλουλίου 2006. Γιατί; Απλά είναι η συμφωνία που επί της ουσίας καταργεί προηγούμενες ολισθήσεις και δεσμεύσεις σε ανήκουστες παραχωρήσεις. Γιατί είναι το χαρτί το οποίο αντιλαμβάνεται ότι η ουσία της λύσης βρίσκεται στην προετοιμασία και όχι στη λύση καθ’ αυτή. Προέβλεπε την έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων σε ανώτατο επίπεδο μόνο αφού προηγουμένως διαπιστωνόταν σύγκλιση θέσεων αφενός και ύπαρξη κοινής βάσης αφετέρου. Αυτά θα έβγαιναν μέσα από τη διαπραγμάτευση στις ομάδες εργασίας. Εξέλιξη αυτού είναι οι πιο πάνω προτάσεις μας. Αλλιώς θα οδηγηθούμε στα μονοπάτια που μπήκαμε το ’04 με το Σχέδιο Αναν.
Η υπό συζήτηση λύση τώρα πρέπει να διασφαλίζει την ενότητα του χώρου, του κράτους και των θεσμών με τη μια, ενιαία και αδιαίρετη κυριαρχία, τη μια διεθνή νομική προσωπικότητα και τη μια ιθαγένεια, να μην είναι προϊόν παρθενογένεσης και να διασφαλίζει την αποτελεσματική εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε όλη την Κύπρο χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις που θα καθιστούσαν τους Κύπριους πολίτες, Ευρωπαίους πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Μόνιμη ρήτρα πρέπει να αποτελεί το ότι τίποτα δεν είναι συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθεί καθολικά η λύση. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε τα αλεπάλληλα λάθη των τελευταίων ετών. Τα λάθη του ΑΚΕΛ, με την εύνοια του Συναγερμού.
Καταγγέλλουμε τη ΔΔΟ γιατί δεν μπορεί να συνάδει με τίποτα προσοδοφόρο. Είναι μια λύση την οποία επίδοξα καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου ως προς τις πρόνοιες της και μπορεί να μεταφράζεται διαφορετικά από τις 2 πλευρές. Έτσι η Τουρκία μπορεί να το χρησιμοποιεί όχι μόνο για να απενοχοποιείται αλλά και για να δρομολογήσει λύση συνομοσπονδίας με προοπτική απόσχισης.
Είναι δηλαδή μία λύση που ουσιαστικά προνοεί 2 κράτη τα οποία συνεργάζονται ως καλοί γείτονες, η οποία δεν διασφαλίζει τις ελευθερίες του λαού, δεν μπορεί συνεπώς να είναι λειτουργική και παράλληλα διατηρεί τα λάθη του Συντάγματος του 60.
Δεν μπορεί να αποτελεί αυτό σημαία του αντικατοχικού μας αγώνα. Το σύνθημα πρέπει να είναι ΑΓΩΝΑΣ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
Επιδίωξη μας είναι η δημιουργία ενός ενιαίου κράτους στα σύγχρονα παγκόσμια πρότυπα με την μορφή της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όπου μέσα από κοινούς εκλογικούς καταλόγους και κόμματα που απαρτίζονται από Ε/Κ και Τ/Κ θα εκλέγεται ο πιο άξιος ανεξαρτήτως φυλετικής προέλευσης. Οτιδήποτε άλλο είναι καταδικασμένο σε αποτυχία και με δεδομένη ημερομηνία λήξης, αφού χωρίζει το λαό εσαεί εν τη γενέσει του.
Επιδίωξη μας μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχουν έποικοι που προκαλούν ανισορροπίες και κοινωνικές αναταραχές και όπου Ε/Κ και Τ/Κ θα μπορούν να συμβιώσουν.
Και όχι Έλληνες κύριοι της Πρωτοπορίας, οι έποικοι δεν μπορούν να θεωρηθούν οικονομικοί μετανάστες όπως αναφέρει κατά καιρούς ο πρόεδρός σας ο ΑΝΑΝστασιάδης.
Και εσείς που αυτοπροβάλλεστε ως αντιιμπεριαλιστές και αριστεροί κύριοι της Προοδευτικής πρέπει να μάθετε ότι μονόπλευρη φιλία με άλλους λαούς ισοδυναμεί με εθελοδουλία, και σε καμία των περιπτώσεων διεθνισμό και αλληλεγγύη. Δεν επιτυγχάνεται επαναπροσέγγιση μέσα από την εθνική προδοσία.
Αυτό είναι το όνειρό μας. Ισορροπημένη κοινωνία που θα προστατεύει τις συνειδήσεις του λαού από την ανασφάλεια, θα καλλιεργεί την πρόοδο και θα επισκιάζεται από το αίσθημα του δικαίου.
Ανακαιφαλαιώνω και αναφέρω ότι η Προεδρία του ΑΚΕΛ ήταν ό,τι χειρότερο συνέβηκε στο νησί τα τελευταία 10 χρόνια, ισοδύναμο με το έκτρωμα ΑΝΑΝ το 2004.
Τα Νέο-Ανανικά Σχέδια ετοιμάζονται λίαν συντόμως και το ΔΗΣΑΚΕΛ θα είναι και πάλι με τους εξωτερικούς συνεργάτες. Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί.
Η αλλαγή επιτυγχάνεται από τη βάση της δημοκρατίας και με βάση τις αρχές της. Αλλιώς είσαι ένας κοινός καιροσκόπος τρομοκράτης.
Η ιστορία θα μας κρίνει για αυτό που θα παραδώσουμε στους επόμενους. Και αν αυτό είναι χειρότερο από αυτό που παραλάβαμε θα μας επικρίνει. Πρέπει να διασφαλίσουμε προστασία των θεσμών, τη διατήρηση εθνικής συνείδησης και την ενότητα.
Την ενότητα που θα εδράζεται:
Στην ορθή διεθνοποίηση του Κυπριακού στη φύση του
Στην αποχώρηση όλων των εποίκων
Στην αποχώρηση όλων των στρατευμάτων
Στην επιστροφή όλων μέχρι και του τελευταίου πρόσφυγα στο σπίτι του
Καλούμε σε συμπόρευση. Η αλλαγή πορείας είναι ιστορική εθνική επιταγή και χρέος. Κανείς μας δεν δικαιούται να λείπει και κανείς μας δεν δικαιούται να παραδώσει τις εθνικές σημαίες σε πατριδοκάπηλους που ονειρεύονται σκοτεινά καθεστώτα.
Εθελούσια δεν προσυπογράφουμε την προδοσία
Γονατισμένοι δεν ήμασταν ποτε
Τα σύνορά μας είναι στην ΚΕΡΎΝΕΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ


Χριστοφίδης Πλαστήρας-Παναγιώτης
ΔΚΚΦ ΑΓΩΝΑΣ Ιωάννινων

Tags: , ,

0 Responses to “Κυπριακό Γ.Σ. 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks