Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Παράνομη είναι η πρόσληψη ως νομικής συμβούλου του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα


Παράνομη είναι η πρόσληψη ως νομικής συμβούλου του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, της δικηγόρου Αθήνας, Μάρθας Καβαθά.
Για το λόγο αυτό κλήθηκε την Παρασκευή στο ΔΣΑ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, αφού υπάρχει «ασυμβίβαστο» και δεν μπορεί να κατέχει τη θέση συμβούλου του υπουργού.
Ειδικότερα, η Μάρθα Καβαθά διατηρεί ταυτόχρονα και τη θέση του αναπληρωματικού μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ανεξάρτ
ητη διοικητική Αρχή).

Επομένως, υπάρχει κώλυμα στο πρόσωπό της αφού κατέχει δύο έμμισθες θέσεις.
Έτσι, η Μ. Καβαθά έδωσε εξηγήσεις επί μία ώρα, ενώ ο Σύλλογος αναμένει και την κατάθεση υπομνήματος, προκειμένου να λάβει σχετική απόφαση.

Δεν προσήλθαν η σύζυγος του Βρούτση και η κόρη του Γ. Μέργου

Στο μεταξύ, επικαλούμενη ανυπέρβλητο κώλυμα, η δικηγόρος κυρία Θεοδώρα Βαγενά-Βρούτση, σύζυγος του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, δεν προσήλθε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) για να παρέχει εξηγήσεις, όπως την είχε καλέσει ο πρόεδρος των Αθηναίων δικηγόρων κ. Γιάννης Αδαμόπουλος.
Ο κ. Αδαμόπουλος κάλεσε τη σύζυγο του υπουργού Εργασίας να παρέχει εξηγήσεις σχετικά με την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματός της και παράλληλα ζήτησε να προσκομίσει τη σύμβαση έμμισθης εντολής που έχει με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α).
Η σύζυγος του υπουργού Εργασίας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον ΔΣΑ, καθώς συνάδελφοί της υποστηρίζουν ότι προσλήφθηκε στην Ε.Ε.Τ.Α.Α., που έχει το χαρακτήρα Νομικού Προσώπου, όταν ο κ. Βρούτσης ήταν μέλος του Δ.Σ της προαναφερόμενης εταιρείας.
Η κυρία Βαγενά – Βούρτση, κοινοποίησε στον ΔΣΑ με δικαστικό επιμελητή, ότι λόγω κωλύματος, το οποίο δεν μπορεί να υπερβεί, δεν ήταν δυνατόν να προσέλθει στον Σύλλογο, ενώ παράλληλα κοινοποίησε την σύμβαση έμμισθης εντολής που υπέγραψε το 2004 με την Ε.Ε.Τ.Α.Α.
Κατόπιν αυτών, ο κ. Αδαμόπουλος την κάλεσε να προσέλθει στον ΔΣΑ την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012.
Παράλληλα, η δικηγόρος κυρία Βαρβάρα Μέργου, κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργου Μέργου, η οποία και αυτή έχει κληθεί από τον Αδαμόπουλο για εξηγήσεις, γνωστοποίησε στο Σύλλογό της με δικαστικό επιμελητή ότι λόγω ανυπέρβλητου κωλύματος δεν μπορούσε να προσέλθει και ζήτησε να οριστεί νέα ημερομηνία.
Έτσι, ο πρόεδρος του ΔΣΑ την κάλεσε εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου.
Η κυρία Μέργου κλήθηκε για εξηγήσεις, καθώς διορίζεται διαδοχικά σε δημόσιους οργανισμούς και στη συνέχεια τους εγκαταλείπει τον ένα μετά τον άλλο.
Όμως, οι αλλεπάλληλοι αυτοί διορισμοί της δικηγόρου προκάλεσαν ερωτηματικά στην δικηγορική κοινότητα, καθώς μεγάλος αριθμός δικηγόρων της Πρωτεύουσας με ανάλογα ή περισσότερα προσόντα δεν μπορεί να προσληφθούν στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Tags: , , ,

0 Responses to “Παράνομη είναι η πρόσληψη ως νομικής συμβούλου του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks