Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Επιλεκτικός αντι-εθνικιστής?

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τον εγχώριο τύπο (ηλεκτρονικό και μη), που μιλάει για την παρουσία - περιοδεία του αρχηγου των γκρίζων λύκων, του εθνικιστικού και ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας. Το κόμμα του ακροδεξιού φασίστα μισέλληνα Τούρκου πολιτικού,  ο οποίος με την παρουσία του δημιούργησε κοινωνικές αντιδράσεις, επικίνδυνες για την ήδη φορτισμένη ατμόσφαιρα της Ελληνικής Κοινωνίας.
   Οι προκλητικές δηλώσεις του περί "Τουρκικής μειονότητας" και η φράση που χρησιμοποίησε απευθυνόμενος στους οπαδούς του στην Ελλάδα, όπως "Μητέρα σας είναι η Τουρκία", επιβεβαίωσε την απουσία της πολιτείας και την ανικανότητα της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και την ασφάλεια των Ελλήνων, καταπίνοντας το εθνικιστικό - φασιστικό του παραλήρημα. Παράλληλα τονίζει τα σκοτεινά πολιτικά σημεία και τον επιλεκτικό αντι-εθνικισμό της "παραδοσιακής" αριστεράς και το πολιτικό κενό που υφίσταται στην πολιτική της αντζέντα και ιδεολογία, σε ότι αφορά τα θέματα εθνικής ασφάλειας.
   Η λέξη "κενό" είναι μια άκρως επιεικής ερμηνεία, διότι δεν είδα ούτε μία ανακοίνωση από την "παραδοσιακή" αριστερά που να καταδικάζει την έλευση του Μπατχτσελί και της φασιστικές του καταβολές. Αντίθετα, στο παρελθόν με ιδιαίτερη ευκολία καταδίκαζε η "παραδοσιακή" αριστερά, Έλληνες Πατριώτες Σοσιαλιστικών καταβολών, ως φασίστες και εθνικιστές, υψώνοντας τη σημαία του Ανθρωπισμού και της δήθεν κοινωνικής τους αλληλεγγύης...
Για τον Μπαχτσελί, τίποτα... λες και ήπιαν το αμίλητο νερό...
Εν πάσει περιπτώση...
   Η έλευση του Τούρκου Φασίστα τεκμηρίωσε φοβίες και απόψεις σε σχέση με την φυσιογνωμία του πολιτικού συστήματος και δικαίωσε πολιτικές - ιδεολογικές διαπιστώσεις, σε σχέση με τον επιλεκτικό αντι-εθνικισμό της "παραδοσιακής" Ελληνικής Αριστεράς και τον μεταλλαγμένο πατριωτισμό της.
   Μιας και τα αρνητικά που επέφερε η παρουσία του Μπαχτσελί, στο πολιτικό στομάχι των Ελλήνων είναι δεδομένα και δεν χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση, τα θετικά είναι πολύ περισσότερα. 
   Είναι περισσότερα γιάτι ξεδιάλυνε το πολιτικό τοπίο και ξεγύμνωσε αυτούς που φορούσαν στις τελευταίες εκλογές "πατριωτικά κοστούμια με κοινωνικό προφίλ, υπεύθυνης και κυβερνητικής δύναμης".
   Επίσης επιβεβαίωσε τον συντεχνιακό και υποτελή χαρακτήρα του πολιτικού συστήματος και τον αιρετών υπαλλήλων αυτού, καθώς και τη δουλικότητα των εθνικόφρων δεξιών αλλά και το ανθελληνικό σύνδρομο  των αριστεριστών μέσω του επιλεκτικού αντι-εθνικισμού και του εθνομηδενισμού (πολιτικά - ιστορικά).

(Προσωπικό Σχόλιο)
"Έλα μωρέ τι σ...τα φιλόζωοι είμαστε, αν δεν αγαπάμε τους λύκους, ανεξάρτητα από το χρώμα και την εθνικότητα τους...?

Tags: , , , , , , , ,

0 Responses to “Επιλεκτικός αντι-εθνικιστής?”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks