Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Το μήνυμα των εκλογών και η επόμενη μέρα...

Το μήνυμα προφανώς και ειναι ξεκάθαρο.Η εντολή ήταν Τιμωρία στον δικομματισμό και στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, ριζοσπαστισμός και αλλαγή σε δομικές λειτουργίες του συστήματος, παραμονή εντος Ευρώπης, Έξοδος απο το ΔΝΤ, λύση στο οικονομική ανέχεια και πίεση που δέχεται η κοινωνία, ασφάλεια στην καθημερινότητα του πολίτη, λύση στο μεταναστευτικό και υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας. Τώρα προφανώς και δεν εχει κεφαλαιοποιηθεί κανενα αποτέλεσμα και καμία ψήφος και όποιος το πιστεύει αυτο δίνει λαθος ανάγνωση και θα εχει συνέπειες στα γεγονότα που θα διαμορφωθούν. Ο κόσμος η μεγαλύτερη μάζα του κόσμου, της κοινωνίας  περιμένει να δει και να κρίνει ξανά. Ειναι αλαζονικό ομως ποσο καποιοι ακομα και σημερα δεν εχουν αντιληφθει το αποτέλεσμα.
Mου θυμίζει τα φοιτητικά μου χρόνια τότε που οι "εκσυχρονιστες" με την αλαζονεία τους στο τει μου, παράτησαν την  πασπ 5 μερες πριν τις εκλογές  και περιμεναν πως θα βαλτώσουμε επειδή πίστευαν πως ειναι οι καλύτεροι και πιο έμπειροι, εμείς άπειροι  και δεν θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε την κρίση όταν είχαμε και το σύστημα καθηγητικού και διοικητικού  κατεστημένου στο τει απέναντι μας και εκεινοι υπερ τους και έτσι θα βαλτώναμε και θα ερχόντουσαν με τιμές και δάφνες πίσω .
Ευτυχώς  ηταν αλαζόνες και βεβαια την πατησαν.Το ιδιο μου θυμιζει τώρα (προφανως και δεν ειναι το ιδιο για να μην παρεξηγηθω )για κάποιους που πιστεύουν οτι δείχνοντας οτι το εμπόδιο ειναι ανυπέρβλητο και με ψευδεπίγραφα διλήμματα θα μπορέσουν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους.Το πρόβλημα είναι δομικό, πολιτικό και γεωοικονομικό και οχι πρόβλημα συναισθηματικό.. 
Δεν βγηκε κανεις απο παρθενογένεση οπως και τα δυο πρωην μεγαλα κομματα εχουν κανει λαθη που κυριως απορρέουν απο την εσωτερική δομική διαδικασία τους και λειτουργία τους η οποια οδήγησε την χωρα εδω που την οδήγησε και αυτο μάλλον δεν το εχουν αντιληφθεί καθόλου και κρύβονται πίσω απο ψευδεπίγραφα διλήμματα. 

Έφυγε το Πασοκ απο τις θέσεις του και τις αξίες του αλλα οχι η βάση του και αυτό το είδαμε στις εκλογές. Εδώ τίθεται και το ερώτημα εαν ειναι παροδική ή οριστική η απόφαση του. Αυτο το ερώτημα για να απαντηθεί θα πρέπει να λυθούν πολλά ζητήματα που θεωρώ οτι το πασοκ πλεον δεν μπορει να τα λύσει.
Οσο και αν το κρατούν στην επιφάνεια  η τηλεόραση, τα οικονομικά συμφέροντα και  "ταμπέλες" συνδικαλιστικών σωματείων με κενό όμως περιεχόμενο  αλλα μακριά απο τις αναγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλα κρατούν εναν κρατικό μηχανισμό εξουσίας .Μια νομενκλατούρα που εδραιώθηκε τα προηγούμενα χρόνια και ηταν το χερι του πελατειακού κράτους και του συστηματος.Το πασοκ πλεον ειναι κόμμα μη κομμα και αυτο τα λεει ολα για το παρον και το μελλον του.
Εδω πρεπει η βαση του πασοκ του δημοκρατικού χώρου οπως την ονομάζουν να ανασυγκροτηθεί σε εναν νεο σχηματισμο  και να πιέσει με την σειρα της για την τελικη επικράτηση των λαϊκών δυνάμεων και της εθνικης ανεξαρτησιας της χώρας και να βαλει ζητήματα που δεν μπορει να θεσει η υπόλοιπη αριστερά  κυριως ο συριζα λογω του δομικού προβλήματος οργανωτικής και πολιτικης σύνθεσης  που εχει στο εσωτερικό του  και ειναι και η αχίλλειος πτέρνα του  για τους αντιπάλους του.
Η Νεα Δημοκρατια και γενικα αυτο που ονομάζουμε δεξιά στην χώρα αν και δεν συμφωνώ με αυτο τον ορο γιατι ειναι ορος εμφυλιου και οχι πολιτικοοικονομικος ορος , εχει προβληματα αλλα θα παραμείνει στο προσκήνιο και αυτο θα γινει είτε με αλλο ονομα ειτε με εναν μεγαλύτερο συνασπισμό αλλα και εκει θα υπαρχει δομικός ανασχηματισμός και στην πολιτική και στην λειτουργία του. 
Η λεγομενη αριστερα που επισης δεν συμφωνώ με τον ορο αυτο, θα εχει περισσότερες ανακαταταξεις οπως και ο χωρος του πασοκ. Ήδη εχει ξεκινήσει (συριζα) το σχέδιο μιας νεας ένωσης κέντρου που φαινεται ελπιδοφόρο  και το δειχνουν  και οι κινήσεις που κανει ο Αλεξης Τσιπρας. Αυτο θελει ανάλυση για τα υπερ και τα κατά η οποία θα γίνει σε αλλο άρθρο.
Οπως και για το κκε που δειχνει αμετακίνητο και ανίκανο να διαχειριστεί την κατάσταση που εχει διαμορφωθεί και δειχνει μια αδιαλλαξία, δυσκαμψία, αγκύλωση στο ζήτημα-δίλημμα κυβέρνηση της αριστεράς, κυβερνηση ή ακυβερνησια και ακομα στο δίλημμα που θα τίθεται πλεον σε κυβέρνηση συνασπισμού κομμάτων ενω εχει την απαντηση στο πολιτικό  διακύβευμα αλλα θα υπαρχει εσωτερικη διεργασια και σε αυτο το κομμα με τα σημερινα διλημματα που εχουν τεθει και εκει θα υπάρξουν ανακατατάξεις γιατι εχει βρει απροετοίμαστη  την ηγεσία του ή καθόλου διορατική στο τέλος του δικομματισμού και στα σημερινά ζητήματα των καιρών.
Η ΔημΑρ κρατάει στάση αναμονής και αναλόγως θα πράξει με οτι και αν αυτο συνεπάγεται αφου δεν εχει λύσει δομικά ζητήματα στο εσωτερικό της και αυτο θα φανει σε πιθανες πιεσεις του συστυματος.
Η χρυση αυγη δεν ειναι αστειο, ουτε τιμωρια. Κατα την γνωμη μου η αρνητικη διαφημηση ειναι διαφημηση και αυτο ειναι πολυ κακο χωρις να βλεπουμε το περιεχομενο και εκει πρεπει να πιεσουν ολα τα κομματα να δουμε το περιεχομενο των εν λογω στελεχων της και λογων της.Η χρυση αυγη ειναι ενα "λαθος" που απορρέει μεσα απο το σύστημα εξουσιας και εχουν την ευθυνη ολοι.Ξεχασε και η αριστερα την λεξη πατρίδα, οπως και το πασοκ αλλα και οι πολιτικες που εφαρμόστηκαν έδειχναν μια πολεμικη προς καθε τι που ειχε την λεξη ελλαδα-ελληνισμος που πρωτο εβαλε το πασοκ στην ατζεντα με τον ανδρεα παπανδρεου με το συνθημα η ελλαδα ανηκει στους ελληνες. Το μεταναστευτικο και η ανασφαλεια αλλα και το αισθημα υποτελειας και οργης ηταν αυτα που εφεραν την χρυση αυγη στην βουλη.Εφεραν την ιδεολογια του θανατου που ειναι ο ναζισμος στην βουλη.Ομως τα ζητηματα αυτα δεν λυνονται με ευχολογια αλλα με εργα, με πολιτικες. Ακομα δεν ξερω πως ενα κομμα χωρις διαφήμιση χωρις προβολη απο τα ΜΜΕ μπηκε στην βουλη και αυτο ειναι ενα φαινόμενο και με ποια  χρηματοδότηση καταφερε  να φτασει εδω που εφτασε
 Θυμηθείτε οτι θα υπάρχουν ανακατατάξεις παντού και σε νικητες και ηττημένους και αυτες δεν θα παρουν ενα δυο μηνες... Πολλα θα κριθούν και κυρίως θα ξεκαθαριστούν  απο τις επόμενες  εκλογες αλλα θεωρω οτι οταν γινεται μια αλλαγη, οταν κυλαει το ποταμι δεν γυριζει πισω και οι συνθήκες πλεον ειναι πιο ευνοϊκές. Αναλογα ποιος θα διαχειριστεί τις καταστάσεις και στο εσωτερικό του κόμματος του  αλλα και την κατάσταση της κρίσης και της πολιτικης διαχείρισης εντος και εκτος Ελλαδας θα ειναι στην επομενη μέρα και το πως ο λαος θα βαλει τις αντιστάσεις του στα ψευτοδιλήμματα που του πασάρουν τα μεσα μαζικης παραπληροφόρησης..
 Θεωρω οτι το πολιτικό σκηνικο δεν ειναι σταθερό, ούτε η ψήφος του ελληνικού λαού αλλά το ποταμι πισω δεν γυρνάει.Θα χτυπήσει σε αυλακια, σε πετρες και σε εμπόδια αλλα θα συνεχισει να κυλάει και η νεότερη ιστορία της χώρας μας,  μας το εχει αποδείξει αυτό.
Κάποιοι θελουν να μας πείσουν οτι παλεύει η ουτοπία με το εξωπραγματικό, παλεύει η λογική με τον ρομαντισμο, παλευει η διαχείριση με την αναρχια, παλεύει η ευθυνη με την ανευθυνότητα και αυτα θα ειναι και τα διλήμματα που θα θέσουν στις επόμενες εκλογές και τις επόμενες μέρες τα κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία τοσα χρονια αλλα με διαφορετικό προφίλ.Ο ενας σκληρός(νδ) και ο αλλος συγκαταβατικός (πασοκ) αλλα....εκει στο αλλά θα βάζει  τα διλήμματα το πασοκ για να παραπλανάει τους ανθρώπους που το ψήφιζαν παλια.

Θελω να  δω την κοινωνία στα εκβιαστικα διλήμματα που "μπαινουν 'στο τραπέζι τι θα κανει. Θα γυρισει στο παρελθον ή θα κοιταξει το μελλον; Θα βαλει πλατη στα προβλήματα του ή θα σκυψει το κεφάλι; Θα πιστεψει αυτούς που του ελεγαν για μονοδρομους και τωρα συζητούν για επαναδιαπραγμάτευση που με την ψηφο του τους ανάγκασε πλεον να το λενε ενω δεν έκαναν τοσο καιρό τίποτα ή θα δωσει καθαρή εντολή απέναντι στο μνημόνιο και στην κρίση;;Θα φοβηθει και θα πιστεψει αυτους που ελεγαν ψεματα τοσα χρονια ή θα πολεμησει για τα κεκτημενα του;  Δυσκολα θα ειναι ετσι και αλλιως τα πράγματα για την χωρα αν και οι συνθήκες για την πατρίδα μας ειναι ξανά  πολυ ευνοϊκές και σε αυτο το σημειο πρεπει να προσπαθήσουμε πολυ σε αλλη αφετηρία με αλλο πολιτικο προσωπικό. Αλλά η ελευθερια δεν χαριζεται, κερδιζεται...








Άρθρο από Γιάννη Φουρνάρο


Bombistis.gr

Tags:

1 Responses to “Το μήνυμα των εκλογών και η επόμενη μέρα...”

Ανώνυμος είπε...
9 Μαΐου 2012 στις 11:11 μ.μ.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ....


Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks