Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ή η Π.Α.Σ.Π. θα αναλάβει τις ευθύνες της ή δεν έχει λόγο ύπαρξης.


10-04-2012
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Βιώνοντας τις εξελίξεις των τελευταίων δύο ετών, συμπεραίνουμε πως το πολιτικό προσωπικό της χώρας έχει διαλύσει στο σύνολο του τον κοινωνικό και κρατικό ιστό της. Οι ευρωπαϊκές επιταγές της ΤΡΟΙΚΑΣ ,οι οποίες άκριτα υλοποιούνται ως πολιτικές επιλογές της συγκυβέρνησης των προθύμων, έχουν οδηγήσει και συνεχίζουν να οδηγούν στη λήψη πλειάδας αντιλαϊκών και νεοφιλελεύθερων μέτρων με αποτέλεσμα την όξυνση της οικονομικής ύφεσης.

Αναγνωρίζοντας πως η κοινωνία αναζητά να εκφραστεί μια ευρύτερα εφαρμόσιμη, δημοκρατική καθώς και φιλολαϊκή πολιτική είναι επιτακτική ανάγκη η έμπρακτη αντίθεση μας στον μνημονιακό μονόδρομο. Το φερόμενο ως ΠΑ.ΣΟ.Κ. μη μένοντας πιστό στις προεκλογικές του υποσχέσεις του 2009 αφενός κατάφερε να ξεγελάσει και να προδώσει τις προσδοκίες του κόσμου και αφετέρου να καταντήσει ένα μόρφωμα κρατικοδίαιτων αξιωματούχων που ως μοναδικό τους στόχο έχουν την προσωπική τους υστεροφημία.
Ως σπουδάζουσα νεολαία και έχοντας ως σημείο αναφοράς μας τα ελληνικά ΑΕΙ (Πανεπιστήμια-ΤΕΙ), θεωρούμε χρέος μας να αντισταθούμε στην απύθμενη ισοπέδωση των κοινωνικών κατακτήσεων κι εργατικών κεκτημένων καθώς και στη διάλυση της Δημόσιας Τριτοβάθμιας Παιδείας. Είναι λυπηρό, όντας η προοδευτική παράταξη στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, να αδυνατούμε να δώσουμε ειλικρινείς απαντήσεις τόσο στους εαυτούς μας όσο και στους ανθρώπους που τόσα χρόνια μας έχουν εμπιστευθεί και στηρίξει.
Μένοντας πιστοί στις πολιτικές μας πεποιθήσεις για μια σοσιαλιστική κοινωνία, παίρνοντας ως αξίωμα ότι η νεολαία παραδοσιακά πρότεινε λύσεις και διεξόδους σε κρίσιμες περιόδους που το σύνολο της κοινωνίας αδυνατούσε, οφείλουμε να είμαστε εκείνοι οι οποίοι θα βάλουμε ένα οριστικό τέλος στην πολιτική αναπηρία τόσο του χώρου μας όσο και του τόπου.
Καλούμε λοιπόν το σύνολο των μελών της Π.Α.Σ.Π. να εκφράσει άμεσα τη διαφοροποίηση του από τις φερόμενες ως πολιτικές επιλογές του νεοφιλελεύθερου κόμματος που αυτοαποκαλείται ΠΑ.ΣΟ.Κ., και όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους της Π.Α.Σ.Π. να μη συμμετάσχουν στις κατά τόπους εκλογικές επιτροπές οι οποίες θα συνταχθούν εν όψει εθνικών εκλογών.
Το μήνυμα πρέπει να είναι μαζικό και ξεκάθαρο.
Ή η Π.Α.Σ.Π. θα αναλάβει τις ευθύνες της ή δεν έχει λόγο ύπαρξης.



Οι παρακάτω οργανώσεις υπογράφουν το κείμενο:
ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΒΟΛΟΥ
ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΠΑΣΠ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΑΣΠ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΑΣ

Tags:

0 Responses to “Ή η Π.Α.Σ.Π. θα αναλάβει τις ευθύνες της ή δεν έχει λόγο ύπαρξης.”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks