Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Επόμενη μέρα…. Νέα γενιά

Χρήστος ΧριστοδούλουΣ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που περνάει η Ελλάδα, η κοινωνία καταρρέει από πάνω μέχρι κάτω, οι μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις πραγματοποιούνται συνεχώς και με γοργούς ρυθμούς και ο Έλληνας σκέφτεται ακόμα τι τον περιμένει. Μέσα σ’ όλα αυτά νέες προσταγές από την τρόικα θα εμφανιστούν σε λίγο και οι πολιτικοί άρχοντες θα ορθώσουν για άλλη μία φορά το ανάστημά τους και θα τις δεχτούν. 
Όλοι μιλούν ότι πρέπει να μειωθούν οι σπατάλες, να περικοπούν τα περιττά έξοδα, για να μειωθούν τα ελλείμματα και να μπει η Ελλάδα ξανά στο σωστό δρόμο. Λένε ότι δε μπορεί να συνεχιστεί η κακοδιαχείριση του παρελθόντος. 
Κανείς όμως δεν απαντά στο ερώτημα ποιος δημιούργησε αυτή τη κακοδιαχείριση και τα ελλείμματα, ποιος έβγαλε άραγε την Ελλάδα από το σωστό δρόμο; Τη δημιούργησαν οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, η άνεργη νέα γενιά; Ή μήπως τη δημιούργησαν αυτοί που προτίμησαν να ακολουθήσουν επιταγές του νεοφιλελευθερισμού και του συντηρητισμού; Αυτοί που προτίμησαν να λένε συνέχεια «ΝΑΙ» αγνοώντας πως την ιστορία της χώρας μας την έγραψαν τα «ΟΧΙ».
Και αφού λοιπόν έβαλαν τα θεμέλια για να πληρώσουν αυτοί που κατά τη γνώμη τους δημιούργησαν τη κρίση, άρχισαν πλέον να γυαλίζουν τα δαχτυλίδια και να ξεσκονίζουν τις καρέκλες, για να διεκδικήσουν και την προεδρία. 
Σωτήρες πάνε και έρχονται, μέχρι και συμπόρευση ανακοινώθηκε πρόσφατα. Κανείς όμως δε μπήκε μέχρι τώρα και ούτε πρόκειται να μπει στο κόπο να αφουγκραστεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Κανείς σε αυτό τον πιο ιστορικό μεταπολιτευτικό πολιτικό χώρο δε μπήκε στον κόπο να δει από πού ερχόμαστε και που πηγαίνουμε. 
Σ’ αυτή την κρίσιμη στροφή πρέπει να δοθεί μία απάντηση. Δε μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν στην πολιτική άτομα που μας οδήγησαν εδώ, που είτε ήταν στις εκάστοτε κυβερνήσεις, είτε ως βουλευτές, είτε μέλη των πολιτικών κομμάτων, σιωπηλά συμφωνούσαν σε αυτά που διαδραματιζόταν. 
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και η απάντηση μία και μοναδική, το μέλλον θα το καθορίσουν αυτοί στους οποίους ανήκει.
Η νέα γενιά που θα κληθεί να αφήσει πίσω όλα τα βαρίδια του παρελθόντος, να αφήσει πίσω ότι σάπιο και διεφθαρμένο έφερε την Ελλάδα, τους Έλληνες, τους νέους, τα δοξασμένα γηρατειά σε αυτή την κατάσταση.
Η προοδευτική νέα γενιά που όπως είχε πει και ο μεγάλος εμπνευστής αυτού του κινήματος « θα κρατάει το μέλλον στα χέρια της, που θα οραματίζεται ξανά την πολιτική στο προσκήνιο», ως πρόλογο και όχι ως επίλογο.

Χρήστος Χριστοδούλου
Πασπ Αει Βολου

Tags:

0 Responses to “Επόμενη μέρα…. Νέα γενιά”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks